Наше покоління живе у світі інновацій і технологій, які рухаються вперед з величезною швидкістю. Коли через 20-30 років діти будуть влаштовуватися на роботу, вони потраплять в абсолютно інше трудове середовище. За прогнозами експертів, до 2030 року з’являться 186 професій, а 57 поточних зникнуть. 63% сучасних дітей змінять професію на ту, яка зараз ще не існує. Найбільші зрушення відбудуться у світі медицини, штучного інтелекту, робототехніці, дизайні, комп’ютерних науках, нанотехнологіях. Які ж професії користуватимуться найбільшим попитом після технологічного буму? Давайте розглянемо їх детальніше.

  • Дизайнер віртуальної реальності – оскільки в найближчі 7-8 років ринок VR-пристроїв перевищить позначку в 45 мільярдів доларів, дизайнери такого профілю стануть найбільш затребуваними фахівцями. Вони займуться створенням віртуальних офісів, музеїв, навчальних закладів і т.д. Для цього будуть потрібні знання в таких сферах як: архітектурний дизайн, редакторська справа і психологія. В Університеті Дікина в Австралії вже готують дипломованих дизайнерів віртуальної і доповненої реальності.
  • Digital-коментатор культури – зростаюча кількість годин, проведених користувачами в інтернеті, стали головним стимулом для появи подібної професії. Оскільки через 10 років в соціальних мережах і медіа буде домінувати візуальна комунікація, фахівці такого профілю зможуть інтегрувати цифрову культуру в традиційну. Яким чином? Наприклад, в закладах сфери культури і мистецтва Digital-коментатори будуть брати участь у поданні аудиторії світової художньої спадщини минулих століть в максимально доступній формі – за допомогою сучасних технологій.
  • Адвокат з робоетики – такі фахівці будуть виступати посередниками між людиною і штучним інтелектом, встановлюючи моральні та етичні закони, за якими машини будуть працювати серед живих істот. Така професія виникне в результаті збільшення кількості роботів, в тому числі і тих, що здатні заподіяти шкоду і біль людині. Тому адвокатам з робоетики потрібно буде володіти хорошими навичками комунікації, мати знання з філософії та етики.
  • Космічний гід – так-так, час фантастики стає реальністю! Вчені прогнозують, що з 2030 року почнуться масові подорожі в космос. У зв’язку з цим виникне потреба у професіоналах, які будуть робити ці поїздки безпечними і цікавими. Так, фахівці у сфері космотуризму займуться складанням турів за межами нашої планети.
  • Інженер з відновлення навколишнього середовища – з ростом нових технологій і населення Землі радує те, що люди стануть все більше замислюватися про захист навколишнього середовища і відновлення природних ресурсів. Інженери з відновлення навколишнього середовища займуться реабілітацією екосистем в місцях з пригніченою екологією, використовуючи зразки флори і фауни з усього світу. Крім цього, подібні фахівці будуть відновлювати вимерлі види рослин і тварин.
  • Сіті-фермер – ця професія також пов’язана з екологією. Сіті-фермери стануть своєрідними “рятувальниками мегаполісів”. Вони будуть займатися корисним озелененням міст, допомагати людям вирощувати овочі і фрукти прямо на дахах і фасадах хмарочосів.
  • Проектувальник 3D-друку – така професія стане особливо популярною в будівництві, де 3D-технології широко застосовуються вже сьогодні. Якщо на даний момент друкують в основному окремі елементи і будматеріали, то в майбутньому за допомогою спеціальних принтерів можна буде створювати повноцінні будівлі.

Проаналізувавши основні обов’язки кожного конкретного фахівця майбутнього, варто відзначити, що людям потрібно буде стати максимально мультизадачними, щоб освоїти нову професію і адаптуватися до нових реалій життя. Назви багатьох професій сьогодні вже не складаються з одного слова. Людина-фахівець буде цінна, більшою мірою, як профі в декількох напрямках. Так що, друзі, долучаємося до нових технологій вже зараз і замислюємося про майбутнє з новими перспективами.

    Отримайте безкоштовну консультацію
    Наш менеджер з радістю відповість на всі Ваші запитання!
    Show Buttons
    Share On Facebook
    Share On Twitter
    Share On Linkedin
    Hide Buttons