Стартувала вступна кампанія на 2019 рік! Зарубіжні навчальні заклади з радістю вітають іноземних студентів, яких з кожним роком стає все більше і більше.

Чому вища освіта за кордоном набирає популярності?

Тому що більшість студентів з високим потенціалом мріють закінчити університет за кордоном і отримати диплом міжнародного зразка. Таке прагнення обгрунтовано тим, що закордонні вузи пропонують високоякісні освітні платформи із застосуванням новітніх технологій. Ці коледжі та університети готують першокласних фахівців, які зможуть побудувати успішну кар’єру в будь-якій країні.

Існує безліч грантів і стипендіальних програм, але все ж, більшість вузів пропонує навчання на платній основі. Кажуть, що найкраща інвестиція, яку можуть зробити батьки для своїх дітей, – це інвестиція в освіту. Але, при цьому, важливо пам’ятати, що шанси вступити до вузу мрії за кордоном наполовину залежать і від самої дитини, а точніше, – її підготовки.

Оскільки зарубіжні вузи часто ставлять високі вимоги до абітурієнтів, майбутнім студентам потрібно заздалегідь починати підготовку до вступу.

Підготовка до вузу за кордоном дуже важлива, оскільки вона:

  • Дає можливість підтягнути знання іноземної мови, а також конкретних академічних предметів до необхідного рівня, щоб впевнено скласти іспити та пройти співбесіду. При цьому, першочергову увагу варто приділяти підготовці до здачі іспиту з англійської мови IELTS, що є однією з вимог усіх британських вузів, або TestDaF, який необхідний при вступі до німецькомовного вузу. Від результату тесту залежать шанси на успішне зарахування до вищого навчального закладу за кордоном.
  • Дозволяє продумано поставитися до вибору програми, на якій хоче навчатися майбутній студент. Наприклад, у Великобританії подача документів відбувається через заповнення однієї загальної форми для всіх вузів (UCAS), що дає можливість подати документи відразу в 5 навчальних закладів, але тільки на однакову програму. Коли вибір програми зроблено, корисним кроком у підготовці до вступу стають освітні поїздки або проходження курсу підготовки на базі університету, що допоможе поліпшити знання з профільних предметів.
  • Допомагає остаточно визначитися з професією, і відповідно, з вузом.
  • Впливає на адаптацію майбутнього студента до навчання у чужій країні, а також сприяє ознайомленню з культурою та системою освіти країни навчання.
  • Допомагає серйозно підійти до написання сильного мотиваційного листа. Багато університетів хотіли б запросити на навчання абітурієнта не тільки з глибокими знаннями і амбіціями, а й зі своєю унікальною історією, яка привела до вибору саме цього місця навчання.

Оскільки система освіти в кожній країні має свої особливості, абітурієнтам часто потрібно пройти підготовчі курси, щоб вступити до обраного вузу.

Є декілька видів програм:

  • GCSE (Certificate of Secondary Education) – програма розрахована на 2 роки і передбачає підготовку до здачі іспитів на сертифікат про загальну середню освіту для школярів 14-16 років. Після закінчення курсу, оцінки за випускні іспити враховуються при вступі до старших класів на курс A-level і в професійні коледжі.
  • A-level – 2-річна традиційна програма підготовки школярів 14-16 років до університету. Після отримання сертифікату GCSE школярі, які хочуть вступити до престижних університетів, вибирають предмети, безпосередньо пов’язані з їх подальшим навчанням у ВНЗ.
  • Foundation – річна програма для випускників 11 класу. Її основна мета – підготувати абітурієнта до вступу в закордонний вуз на обрану спеціальність, підтягнувши базові знання та рівень володіння мовою.
  • Undergraduate Pathway – вузькоспеціалізована програма тривалістю 1-3 триместри (в залежності від рівня знання мови), що об’єднує курс інтенсивної англійської та розвиток академічних навичок. Її випускникам гарантовано вступ на обраний курс в університетах США та Великобританії.

Правильно плануйте підготовку до вступу разом з нами! Компанія Education World B & C стане надійним помічником з усіх питань!

    Отримайте безкоштовну консультацію
    Наш менеджер з радістю відповість на всі Ваші запитання!
    Show Buttons
    Share On Facebook
    Share On Twitter
    Share On Linkedin
    Hide Buttons