Community College або «муніципальний коледж» — це знахідка для іноземних абітурієнтів, які мріють навчатися в США. Давайте розберемося чому?

Community college — навчальний заклад, де студенти отримують неповну вищу освіту в прикладних сферах – ступінь молодшого спеціаліста (Associate degree), і можуть або продовжити навчання в університеті на 3 курсі, або почати працювати за фахом.

Спеціальності: архітектура і будівництво, бізнес і управління, гуманітарні науки, природничі науки, журналістика та суспільні науки, інженерія, мистецтво і дизайн, комп’ютерні науки, медицина і здоров’я, педагогіка, право, сільське господарство і ветеринарія, туризм та готельна справа та інші. Навчання на таких спеціальностях є в Olympic College у штаті Вашингтон).

Ком’юніті-коледжі бувають як державні, так і приватні. Вони мають партнерські угоди з багатьма відомими вузами США, в т.ч. і топовими, куди гарантовано будуть зараховані студенти після завершення 2 років навчання в коледжі. Таким чином, система 2 + 2 (2 роки в коледжі і 2 роки в університеті) дозволяє отримати ступінь бакалавра в американському вузі зі значною економією бюджету і часу на підготовчі програми для іноземних студентів при університеті.

Українські студенти можуть вступати до ком’юніті-коледжів після 9-11 класу школи. Батьки, як правило, керуються 3 основними причинами для вступу їхніх дітей до ком’юніті-коледжу:

  • Доступність. Вартість року навчання у коледжах США становить 8000$ – 12000$, що в 3-4 рази дешевше, ніж навчання в університетах.
  • Відсутність жорстких критеріїв при вступному відборі: низький поріг для TOEFL iBT (45-61 проти 80-90 в університеті), не потрібно надавати результати тестів SAT або ACT.
  • Перспективи економного навчання на бакалавраті і майбутнє працевлаштування в США.

Також навчання в ком’юніті-коледжах має ряд інших переваг. Наприклад:

  • Індивідуальний підхід. Завдяки невеликим групам, кожен студент отримує достатньо уваги викладачів.
  • Легкість адаптації. За час навчання у коледжі студент може ознайомитися з американською системою навчання, культурою і особливостями країни в спокійній обстановці. Також ритм навчання в коледжі не настільки інтенсивний, як в університеті, що дозволяє поступово звикнути до збільшення навантаження.
  • Курси англійської. Студенти можуть швидко підтягнути знання англійської на інтенсивних курсах вивчення мови при коледжі.
  • Конкурентоспроможність на ринку праці. Випускники ком’юніті-коледжів швидко знаходять роботу в США, а заробляють всього на 15-20% менше випускників з дипломом бакалавра або магістра.

Варто відзначити, що ком’юніті-коледжі стали кар’єрним стартом для таких успішних людей, як Том Хенкс (Chabot Community College); Арнольд Шварцнеггер (Santa Monica College), Стів Джобс (De Anza Community College).

Якщо Ви все ще думаєте над можливістю вступу дітей до ком’юніті-коледжу в США, зверніться до наших консультантів і отримаєте детальні відповіді на всі питання.

    Отримайте безкоштовну консультацію
    Наш менеджер з радістю відповість на всі Ваші запитання!
    Show Buttons
    Share On Facebook
    Share On Twitter
    Share On Linkedin
    Hide Buttons