Ви вирішили відправити дитину на навчання до закордонного вузу і зараз вирішуєте питання з проживанням? Ми допоможемо Вам визначитися з вибором!

Зазвичай першокурсникам пропонують 2 варіанти проживання: в приймаючій сім’ї або в студентській резиденції (кімнати на 2-4 людини). Обидва варіанти мають свої плюси і мінуси, по-своєму вчать дитину самостійного життя в іншій країні. Проте ми рекомендуємо розглянути варіант проживання в кімнаті студентської резиденції. Нижче пояснюємо чому:

  • Проживання в резиденції створює студентський дух і дарує незабутні враження на все життя. Тут легко завести друзів і знайомства з людьми різних національностей.
  • Тут завжди весело і цікаво. Студентське містечко – це місце, де проходить безліч різноманітних подій: фестивалі, паради, конкурси, збори та інші цікавинки. Перебуваючи в центрі всього цього, студенти точно не зможуть нічого пропустити. Волонтерська робота або участь в одному із заходів допоможе не тільки весело провести час, а й отримати корисні навички, які знадобляться в професійній кар’єрі.
  • Постійна практика іноземної мови. Оскільки студент занурений у мовне середовище не лише на заняттях, але і під час спілкування в резиденції, йому набагато легше освоїти мову і заговорити нею без проблем.
  • Розвиток комунікаційних навичок. Проживання в гуртожитку сприяє розвитку так званих soft skills, до яких відносяться навички ефективної комунікації. Завдяки щоденному спілкуванню зі своїми співмешканцями (roommates) та іншими студентами, першокурсники набагато легше знаходять спільну мову з однолітками, ніж коли вони проживають в приймаючій сім’ї, де спілкуються в основному зі старшими людьми і обмеженою кількістю однолітків.
  • Сучасна інфраструктура кампусів сприяє всебічному розвитку студентів. Тут є усі умови для заняття спортом: басейни, спортивні майданчики, фітнес зали. Також тут є велика кількість клубів і гуртків за інтересами, що допомагає розвиватися як особистість.
  • Близьке розташування до вузу. Резиденції, як правило, знаходяться недалеко від навчальних корпусів, тому студентам не потрібно витрачати час і гроші на дорогу. Крім цього, студенти відчувають себе в 100% безпеці, адже резиденції мають цілодобову охорону. Також куратори курсів проживають на базі резиденції, тому студенти можуть звернутися до них з побутових або інших питань у будь-який час.
  • Повноцінне харчування. Часто у вартість проживання в резиденції також входить харчування в студентській їдальні, так що Вам не доведеться переживати, що дитина залишилася голодною. Столові пропонують 3-х разове харчування, у деяких є навіть дієтичне меню. Діти також можуть готувати на спільній кухні, що допомагає розвинути їх самостійність.
  • Відчуття свободи дорослого життя. Багато дітей, починаючи жити в резиденції, відчувають себе більш відповідальними, самодисциплінованими і вчаться самостійно приймати рішення, що має позитивний вплив на їх адаптацію до системи навчання і життя в іншій країні.

Усі ці плюси говорять про одне: проживання в студентській резиденції – це унікальний життєвий досвід, який можна отримати лише в студентські роки. Тільки подумайте, як приємно буде зустрітися з однокурсниками в далекому майбутньому і згадати всі цікаві історії та яскраві події, які ви пережили разом в гуртожитку! Вибір за Вами, але перед тим як його зробити, добре зважте всі за і проти.

    Отримайте безкоштовну консультацію
    Наш менеджер з радістю відповість на всі Ваші запитання!
    Show Buttons
    Share On Facebook
    Share On Twitter
    Share On Linkedin
    Hide Buttons